כלי עץ משרים אווירה חמה וכפרית. ללא ספק, הגשה בכלי עץ שונה מהגשה בכלי פלסטיק, זכוכית או מתכת.
אנחנו ממליצים על כלי עץ, העשויים עץ “צפוף” כגון טיק, עץ אדום, עץ שיטה ועוד.
כדי לשמור על כלי העץ לאורך זמן, אנו ממליצים על מספר דברים:
כיצד לנקות את כלי העץ?
- הסרת שאריות מזון: הסירו שאריות מזון דביקות בעזרת סכין קהה או מגרד פלסטיק. הימנעו משימוש בחומרים שוחקים שעלולים לפגוע בעץ.
- הקפידו לנקות כלי עץ בסבון ומים בטמפרטורה פושרת, והימנעו מניקןי בחומרים חריפים, כגון אקונומיקה.
- הימנעו מלנקות את כלי העץ עם כריות קירצוף כמו סקוץ’ ברייט או דומה.
- מיד לאחר השימוש: שטפו את כלי העץ במים חמים וסבון עדין. השתמשו בספוג רך או במטלית.
- הימנעות מחומרי ניקוי אגרסיביים: אל תשתמשו בחומרי ניקוי אגרסיביים, במים חמים מדי או בחומרי ניקוי שוחקים.
- ייבוש מיידי: יבשו את הכלים היטב במגבת נקייה. השאירו אותם לייבוש במקום מאוורר. הימנעו מהשארת מים עומדים על העץ.
טיפול קבוע
- אחת לחודש, מרחו את כלי העץ בשמן מינרלי או שעוות דבורים. הדבר מגן על העץ בפני ספיגה שלנוזלים, שומר על מראה טבעי, ומקנה לכלי העץ מראה טבעי ומבריק.
- הימנעות מחום ישיר: אל תניחו כלי עץ ליד כיריים חמות או בתנור. חום יתר עלול לגרום לעץ להתעוות ולסדק.
- הקפידו לא לחשוף את כלי העץ לטמפרטורה גבוהה. לכן, מומלץ, לא לחמם מזון בכלי העץ בתנור או במיקרוגל.
- מומלץ לא לחשוף כלי עץ לאור שמש ישיר לאורך זמן. קרינת ה UV שבאור השמש עלול לגרום לכלי העץ לדהות.
טיפול בכתמים
- כתמי חומץ או מיץ לימון: שפשפו את הכתם בעיסה של סודה לשתייה ומים.
- כתמי קפה או תה: שפשפו את הכתם בתערובת של מלח וחומץ.
- כתמי שמן: שפשפו את הכתם בקמח תירס או אבקת סודה לשתייה.
אחסון נכון
- מקום יבש ומאוורר: אחסנו את כלי העץ במקום יבש ומאוורר, הרחק מקירות חיצוניים שעלולים להזיע.
- עמידה על צד: הניחו את הכלים על הצד כדי למנוע עיוותים.
- הפרדה מכלי מתכת: הימנעו מאחסון כלי העץ יחד עם כלי מתכת, שעלולים לשרוט את העץ.
לשאלות נוספות, אתם מוזמנים ליצור קשר, ונשתדל לעזור.